Toiminta

Vaahteramäki on erittäin kodinomainen perhekoti. Meillä on mahdollisuus tarjota seitsemälle( 7 ) kouluikäiselle lapselle lastensuojelun sijaishuoltoa pitkäaikaisesti tai lyhytaikaisesti.

Kotimme sijaitsee Viitasaaren keskustasta noin 10 minuutin ajomatkan päässä luonnon helmassa. Tonttimme on iso ja harrastusmahdollisuuksia on monia, meillä on ihan jokaiselle tilaa ja jokaisella on tilaa temmeltää!

Liikunta on tärkeä osa meidän arkea, jokaiselle lapselle etsimme yhdessä mieluisan harrastuksen ja panostamme siihen. Viitasaaren kaupunki tarjoaa lukuisia eri harrastusmahdollisuuksia laidasta laitaan (mm. yleisurheilu, jalkapallo, jääkiekko, hevostelu, 4 h- kerhot, kuntosali, kädentaidot) ja paljon muuta. Meidän kodin lähellä olevat mahtavat puitteet mahdollistaa myös kalastuksen sekä luonnossa kulkemisen ja siihen tutustumisen. Liikuntaa harrastamme monessa eri muodossa, mm. pallolajit ovat vahvimmat, koska perhekodin isä pelaa itse salibandya kilpasarjassa. Perhekodilla on omat salivuorot läheisellä kyläkoululla, jossa käymme yhdessä harjoittelemassa sekä liikkumassa. Moottori urheilua voi myös harrastaa Vaahteramäessä, pihapiiristä löytyy erinomaiset sekä turvalliset puitteet ajoharjoitteluun. Vaahteramäessä on mönkijöitä, mopoja ja crossipyöriä. Moottoriajoneuvojen korjaaminen ja muu rassailu onnistuu omassa autotallissa perhekodin isän opastuksella sekä hänen omalla osaamisellaan.


Vaahteramäessä lasta kuunnellaan, kannustetaan ja tuetaan aktiivisuuteen omaan elämäänsä liittyvissä ratkaisuissa sekä kunnioitetaan ja arvostetaan ihmisenä. Arjessa on selkeät rytmit ja säännöt, se tuo turvaa lapselle. Vaahteramäessä kasvatetaan lapsia ja nuoria vastuullisuuteen ja rehellisyyteen. Lapsen biologinen perhe huomioidaan kunnioittavasti sekä heidät otetaan mukaan lapsen elämään.

Osoitamme, että olemme luottamuksen arvoisia, mutta myös erehtyväisiä ja inhimillisiä. Anteeksipyytämisen ja anteeksiantamisen taidot ovat tärkeitä oppia elämää varten.